× www.termopan.ro - Site disponibil spre vanzare. Detalii.
Chilipirul zilei.ro

deal.ro

Kenia   Fabrica Gikirima este situata pe pantele muntelui Kenya, o zona cu un echilibru optim al conditiilor de crestere a cafelei. Aceasta zona traieste in doua sezoane de precipitatii, ducand la doua sezoane de recoltare. Cea mai importanta recolta este recoltata din octombrie pana in decembrie, iar recolta de momeala a fost recoltata din aprilie pana in iunie. 80% din intreaga cafea este recoltata in timpul culturii principale si 20% in timpul recoltei de muste. Fermierii mici din zonele invecinate aleg doar cirese coapte si le livreaza catre Gikirima, unde sunt supuse unui proces spalat traditional. Cirese sunt depoluate si fermentate intr-un vas de inmuiere peste noapte, unde zaharurile sunt defalcate in mod natural. Cafeaua este apoi spalata si asezata pe paturi de uscare ridicate, unde ramane o perioada medie de 7-15 zile, in functie de vreme. Intoarcerea si sortarea frecventa a cafelei are loc in timp ce se usuca.     Gikirima are un obiectiv pe termen lung de a creste productia de cafea si de a stabili relatii transparente, bazate pe incredere, cu fermierii mici, prin formarea agricultorilor, seminarii de practica agricola si oferind cele mai recente referinte tiparite despre agricultura durabila.